Kompleks GC

Interijer

o projektu

Unutar zadane građevinske školjke bilo je potrebno osmisliti modularni sustav uređenja smještajnih jedinica za potrebe smještaja sezonskih radnika u hotelskom lancu Valamar. Smještajni kapaciteti mogu se koristiti i za kategoriju hostela.

Projektni zadatak je sugerirao krajnju racionalnost i iskoristivost u pogledu kapaciteta, koji je morao zadovoljiti potrebe oko 450 korisnika. U projektnom smislu najzahtjevnije su bile četverokrevetne jedinice unutar kojih je bilo nužno postići mogućnost barem djelomičnog razdvajanja i intimiziranja korisničkih zona.

Osnovni elementi sustava su modularni čelični okviri, kao nosivi elementi unutar kojih se smještaju moduli ispune - ormara, polica, radnog stola, kreveta i pokretnih boksova na tlu. Unutar čeličnih okvira osmišljen je i sustav pokretnih zavjesa - pregrada, koji omogućuje djelomično vizualno odvajanje svakog korisnika i stvaranje malih privatnih zona oko kreveta i radnih stolova. Unutar jedinica formiran je i zajednički kutak sa sofom i tv ekranom uz mini kuhinju. Unutar četverokrevetnih jedinica formirane su dvije kupaonice, kako bi se zadržao standard od jedne kupaonice za dvoje korisnika.

Uz smještajne jedinice, projektirani su i zajednički prostori kantine, recepcije i prostori dnevnog druženja na različitim etažama. 

Lokacija Dubrovnik
Klijent Valamar Riviera d.d.
Godina 2019.
Tip Projekt unutarnjeg uređenja
Status Izvedeno
Namjena Stambena
Površina obuhvata -
Građevinska bruto površina cca 10000 m2

suradnici

Projekt elektroinstalacija Kolumbo d.o.o.
Projekt vodovoda i odvodnje BuildDesign d.o.o.
Projekt grijanja, hlađenja i ventilacije Alfatherm d.o.o.
Izvođači Ing-Grad d.d., Sobočan d.o.o., Alfatherm d.o.o.